Onko mitään?


onko mitään olemassa, jos atomin ydin on jalkapallon kokoinen, elektronipilvi Porvoon kohdalla, kaikki muu on tyhjää. voiko silloin sanoa, että todellisuus on konkreettinen, käsinkosketeltava ja olemassa oleva? edelleen ajatellaan ja kvanttimekaniikan mukaan on oikein, että vasta havaittaessa todellisuus romahtaa yhteen vakiotilaan. eikö silloin pelkkä sielu, järjestelmän ulkopuolinen havaitsija ole ainoa todellisuus, ainoa konkreetti ja ainoa todellinen olemisen ulottuvuus maailmankaikkeudessa?

jos näin on, niin onko silloin mitenkään mahdollista viestiä minkään toisen olennon tai entiteetin kanssa? mikä on viestinnän väliaine jos sielu on ainoa olemisen todellinen ulottuvuus? millä välineillä kuvata luolan sisällä varjokuvia katseleville, luolan edustalla olevaa luontoa? onko mahdollista kuvailla todellisuutta todellisuuden projektiota havaitsevalle? Voiko sille olla olemassa käsitteistöä koskaan?